Sıkışan Yüzüğü Çıkarmanın Pratik Yolları

Yüzükler binlerce yıldır takı dünyasının en sevilen parçası durumundalar ve sadece kadınlar değil erkekler de bu şık takıyı kullanmaktan büyük bir keyif alıyor. Ancak özellikle kadınlar farklı nedenlerle yüzüğün sıkışması sorunu ile oldukça sık karşılaşıyorlar. Her zaman elinizde gayet rahat duran ve çıkarmakta zorlanmadığınız yüzüğünüz sıkıştığında panik olmanıza gerek yok zira sıkışan yüzüğü parmaktan çıkarmanın pratik yolları var, bu yöntemler sayesinde canınız yanmadan ve fazla uğraşmadan sıkışan yüzüğünüzü kolayca çıkartabilirsiniz.

Yüzük neden sıkışır?

Öncelikle yüzüklerin sıkışma nedenleri hakkında kısa da olsa bilgi verelim. Yüzüklerin sıkışmasının sebebi ellerin, parmakların şişmesidir ve bu duruma;

  • Sıcak hava,
  • Ellerde ödem oluşması,
  • Hamilelik döneminde vücudun su tutması

gibi etkenler sebep olabilir. Dolayısıyla el şişmesi durumu ile herkes karşılaşabilir.

Yüzüğü asla zorlamamak gerekir

Sıkışan yüzüğü çıkartmak için sert hareketler yapmak, zorlamak kesinlikle doğru değildir. Bu gibi hareketler yüzüğü çıkartmayı sağlamayacağı gibi parmağın hasar görmesine, tahriş olmasına hatta incinmesine yol açabilir.

Krem kullanmak etkili bir yöntem

Sıkışan yüzüğü çıkartmanın en pratik yollarından biri yüzüğü, çevresini ve parmağı yağlı bir krem kullanarak kremlemek ve kremin yüzüğün altına da girmesini sağlamak. Bu yöntemle yüzüğü canınız acımadan ve elinize zarar vermeden çıkartabilirsiniz.

Krem yoksa yağ da kullanılabilir

Kremin olmadığı durumlarda zeytinyağı, sıvı yağ, bebe yağı gibi yağ çeşitleri de kullanılabilir. Bu yağları da aynı şekilde yüzüğün etrafına ve parmağa uygulayarak yüzüğü kolayca çıkartabilirsiniz.

Tüm bunlar işe yaramadıysa eldeki şişliği yok etmek gerekiyor

Eğer tüm bu yollar işe yaramıyorsa yüzüğün sıkışmasına neden olan eldeki şişliği ortadan kaldırmak gerekir. Eğer eliniz sıcak nedeniyle şiştiyse birkaç dakika buzlu suda bekletmeniz şişliğin inmesine yardımcı olur ve şiş indikten sonra yüzüğü çıkartabilirsiniz. Ayrıca sıkışan yüzüğün olduğu eli 3-4 dakika kadar havaya kaldırmak da şişliğin inmesine yardımcı olur. Şayet yine de yüzüğü çıkartmayı başaramazsanız daha fazla uğraşmak yerine çıkartmak için sabahı beklemeniz en doğrusudur. Zira sabahları vücutta şişkinlik ya yoktur ya da daha azdır. Sabah kalktığınızda soğuk duş almanız al miktardaki şişliğin de inmesini sağlar ve böylece şişliği inen elinizden yüzüğü çıkartmayı başarabilirsiniz.

Bizi Takip Edin
FIRSATLARI KAÇIRMAYIN
% 70 lere varan indirim ve fırsatlardan ilk sizin haberiniz olsun

Aşk ve sevgiyle sadece yüzük alanında müşterilerimizin isteklerine karşılık veriyoruz. Lovering adıyla özel başlangıçlarda sonsuzluğu amaçlayan müşterilerimize, uzun ömürlü ve kaliteli ürünler sunuyoruz