Alyanslar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Evliliğin, nişanın yani aşkın olmazsa olmaz parçalarından biridir alyanslar. Dünyanın en anlamlı takıları olmalarının yanı sıra en fazla kullanılan aksesuarı olma özelliğini de taşıyan bu şık yüzükler hakkında birçok bilmediğimiz şey var, eğer bir ömür boyu parmağınızda aşkınızın simgesi olarak taşıyacağınız bu özel takıları yakından tanımak istiyorsanız kesinlikle doğru yerdesiniz, işte alyanslar hakkında bilmeniz gerekenler.

Alyans ne demek?

Alyanslar hakkında bilgi vermeye alyans kelimesinin nereden geldiği ile başlayalım; alyans İngilizce alliance kelimesinden geliyor ve kelime anlamı ittifak. Aynı zamanda birlik, birleşme anlamlarına da gelen bu kelime çiftlerin birleşerek hayatın tüm zorluklarına karşı ittifak kurmasını simgelen yüzüklere de isim vermiş.

Alyansın tarihi

Alyansın yani birlikteliği simgeleyen yüzüklerin tarih sahnesine ilk çıkışının antik Mısır’da olduğu tahmin ediliyor. Tam tarihi bilinmemekle birlikte yaklaşık olarak 4800 yıl önce ortaya çıkan bu bağlılık simgesi yüzüklerin çeşitli bitkilerden yapılarak kalbe giden damarın geçtiği sol elin 3. Parmağına takıldığı çeşitli kaynaklarda yer alıyor. Ayrıca bu özel takıların biçimi de anlamlı zira çember sonsuzluğu simgeliyor.

İlk metal alyanslar Roma Uygarlığı tarafından üretilmiş

Mısır’da ortaya çıktığında bitkilerden yapılan alyanslar milattan önce 9. Yüzyıla gelindiğinde İtalya’da Roma Uygarlığı tarafından metal ile üretilmeye başlanıyor. Roma Uygarlığında demir kullanılarak üretilen metal alyansları yalnızca evli kadınların taktığı da biliniyor. Alyansların içine yazı yazılması geleneği de yine burada ortaya çıkıyor ve demirden üretilen alyansların içine aşkı simgeleyen sözcüklerin yazılması ile bu binlerce yıl sürecek bir gelenek halini alıyor.

Kilise alyansı evlilik şartı olarak ilan ediyor

Farklı medeniyetlerde kullanılan aşk ve bağlılık simgesi alyans 860 senesinde Papa Nicolas tarafından evliliğin şartı haline getiriliyor ve altın alyanslar kullanılmaya başlıyor. Altın alyansların zorunlu hale getirilmesinin altında yatan nedenlerden birinin de damadın geline karşı olan mali yükümlülüklerini getireceğine söz vermesi.

Ve çelik alyanslar alyans dünyasını ele geçiriyor

2000’li yıllarla birlikte moda dünyasının tümünde olduğu gibi alyans dünyasında da hızlı bir değişim yaşanmaya başladı ve çelik alyans modelleri günümüzde en popüler alyanslar olarak görülüyor. Alyansın binlerce yıllık yolculuğunun son noktası olan çelik alyanslar şıklıklarının yanı sıra uygun fiyatlarıyla da tercih edilmeyi sonuna kadar hak ediyor.

 

Bizi Takip Edin
FIRSATLARI KAÇIRMAYIN
% 70 lere varan indirim ve fırsatlardan ilk sizin haberiniz olsun

Aşk ve sevgiyle sadece yüzük alanında müşterilerimizin isteklerine karşılık veriyoruz. Lovering adıyla özel başlangıçlarda sonsuzluğu amaçlayan müşterilerimize, uzun ömürlü ve kaliteli ürünler sunuyoruz